Dino Murić o preprečevanju posledic dolgotrajnega sedenja

V današnjem svetu mnogi od nas preživimo dolge ure sedeči pred svojimi računalniki, kar lahko povzroči številne negativne učinke na zdravje kot so bolečine v hrbtu, vratu in slaba drža. Prej smo že pisali o vajah, ki nam lahko pomagajo, da zmanjšamo te negativne učinke ter o pravilni izbiri pisarniških stolov, danes pa vas vabimo, da prisluhnete še nasvetom strokovnjaka.

Obveščamo vas, da smo se preselil na novi naslov Zlatek 15, 1000 Ljubljana (izvoz Podutik iz ljubljanske severne obvoznice, na Podutiško cesto, pot skozi gozdiček po Zapuški cesti vas pripelje do nas).

Ostali kontaktni podatki so ostali nespremenjeni.

Izbira premium ergonomskega stola

Pri podjetju Kulik Systems so posebej za vas razvili tabelo, ki združuje večletne izkušnje njihovega delovanja. Kreirana je bila na podlagi antropometričnih izmer človeških teles. Tabela vam je namenjena kot pomoč, kadar sami na spletu raziskujete, kateri model stola bi bil za vas najbolj optimalen.

Če potrebujete nadaljnji nasvet, vam bomo z veseljem pomagali!
Samo pokličite na 01 428 90 80 ali 068 628 039 oz. nam pišite na stoli@pivk.si

 

ModelTeža (kg)Višina (cm)Spol
Diamond90-150180-210moški
Monarch70-150175-210moški/ženske
Jet70-130175-210moški/ženske
Royal60-100170-185moški/ženske
Business70-130170-200moški/ženske
Imperial60-100165-185moški/ženske
Nano60-110165-185moški/ženske
Space60-110165-185moški/ženske
Victory60-90155-180moški
Pyramid60-80155-180moški/ženske
Elegance50-85150-180ženske
Galaxy50-90155-180moški/ženske
Classic50-90155-180moški/ženske
Fly25-65125-155otroci 8 – 14 let
Trio25-55120-150otroci 6 – 12 let
Kids25-55110-135otroci 4 – 6 let

 

Glede na hiter tempo življenja je tudi tapetnike kot ročno spretne delavce nadomestilo ogromno strojev, ki masovno tapecirajo pohištvo. V Pisarniških stolih PIVK pa smo ponosni na to, da pri prodaji pisarniških stolov še vedno ponujamo osebno noto, saj vsak pisarniški stol posebej ročno sestavimo, oblazinimo in tapeciramo. Strankam namreč želimo ponuditi najboljšo kvaliteto, ki jo premoreta človeška roka in oko. Ročno delo nam omogoča tudi kanček inovativnosti in fleksibilnosti pri izvedbi in izdelavi vsakega pisarniškega stola posebej.

Tapetništvo

 

Tapetništvo ni lahko osvojena obrt, saj zahteva ogromno potrpežljivosti, primerne uporabe pripomočkov oz. strojev ter znanja. Tapetnik tako pri svojem delu uporablja stroje za rezanje in krojenje tapetniških materialov, za vlivanje oziroma brizganje polnil, za razrez ali oblikovanje polnil, za šivanje ter obrezovanje in izdelavo vzmeti.

Tapetništvo ni samo znanje, je obrt, ki ne bo nikoli izumrla. Vsaj ne, dokler ljudje uporabljamo tapecirano pohištvo, damo kaj na ohranitev obstoječega pohištva in želimo ohraniti naravo. Seveda si vsi radi privoščimo nove stvari, vendar lahko pretapeciranje določenega kosa pohištva ravno tako privede do novega izgleda pohištva, ki nam ob vstopu v prostor povzroči, da se nam zasvetijo oči.

Tapetniške izdelke uporabljamo vsak dan v različnih prostorih in za različne namene. Za potrebe tapeciranja pa potrebujemo različne materiale, ki jih na splošno delimo glede na izvor (naravne in umetne), v tapetništvu pa materiale dodatno delimo glede na funkcijo, ki jo imajo v tapetniškem izdelku (konstrukcijski, polnilni, prevlečni in ostali materiali).

 

 

Konstrukcijski materiali dajejo tapetniškim izdelkom obliko. Lahko so skriti pod plastmi polnil in prevlečnih materialov, lahko pa s svojimi značilnostmi poudarijo estetski videz izdelka. V glavnem jih lahko razvrstimo v tri skupine:

  • masivni les in materiali iz lesa – uporabljamo jih zaradi nenadomestljivih lastnosti, kot sta nosilnost (trdnost, trdota, elastičnost …) in estetski izgled (prijeten otip, naravni videz …);
  • kovinski materiali – uporabljamo jih zaradi nosilne funkcije, sposobnosti vzmetenja, možnosti pritrjevanja in zmožnosti premikanja;
  • umetne snovi – zaradi lastnosti, cene ter enostavne uporabe so v tapetništvu izpodrinile naravne materiale. Zastopane so skoraj povsod;

Kvaliteta materiala se meri glede na to, kako močno je nitka sukana. Več deset tisočkrat kot je nit sukana, bolj kvalitetno je blago. Trpežnost materiala  pa je odvisna tudi od pogostnosti uporabe nekega kosa. Dejstvo je, da moramo na tapeciran izdelek paziti, ga primerno vzdrževati in čistiti. Pri Pisarniških stolih Pivk dajemo veliko poudarka na to, da pisarniške stole oblazinimo v materiale, ki so ljudem prijazni za uporabo, ki dihajo in se enostavno čistijo.

 

 

Izdelava kvalitetnih ergonomskih pisarniških stolov nam je zelo pomembna, kajti s tem skrbimo, da so uporabniki dolgo let zadovoljni in zdravo sedijo. Poleg tega pri Pisarniških stolih Pivk ponujamo tudi možnost servisiranja, kar lahko stolom podaljša življenjsko dobo, zamenjamo iztrošene sestavne dele ali pa enostavno preoblazinimo obstoječe pisarniško pohištvo. S tem želimo ponuditi možnost ohranitve popolnoma dobrega stola, ki vam bo zaradi kakovosti, na katero prisegamo,  služil še mnoga leta, ob enem pa s tem skrbimo tudi za naše okolje.

 

 

Napisala: Taja Drobnič

 

 

Se vam zdi nemogoče, da bi vaš otrok sedel pri miru ob učenju ali delanju domače naloge? Opažate, da se otrok pri sedenju na pisarniškem stolu ne drži pravilno ali da že ima težave z držo?

Če sta vaša odgovora DA, vam spodaj ponujamo nekaj nasvetov za nakup ergonomskega pisarniškega stola za vašega otroka ali mladostnika.

Naši otroci in mladostniki  vedno več časa preživijo v sedečem položaju, kar za njihovo rast hrbtenice ni priporočljivo, zato predlagamo izbiro pravega ergonomskega pisarniškega stola. Prav tako je priporočljivo, da otroku doma omogočite pravi delovni kotiček, ki bo urejen  za prijetno učenje in bo otroku nudil prijeten občutek.

Pri izbiri pisarniškega stola je pomembno, da izberete stol, ki je primeren otrokovi ali mladostnikovi višini in teži, ter pazite na ergonomsko obliko. Kdaj je primerno izbrati pisarniški ergonomski stol za otroka? Strokovnjaki pravijo, da je nakup pisarniškega stola priporočljiv od sedmega  leta starosti dalje, oz. ko otrok več časa presedi za pisalno mizo ob učenju. 

Pisarniški stol mora omogočati osnovno prilagoditev teži ter osnovne funkcije za prilagoditev višine, naklona hrbtnega naslona stola, nastavitev roko naslonov. Pri ergonomskem stolu priporočamo izbiro ledvene opore, saj le-ta omogoča podporo ledvenemu delu hrbtenice in s tem posledično lepšo držo skozi odraščanje. Stol naj bo udoben, s posebno oblikovanim sediščem, katero zmanjšuje pritisk na trtico, prav tako pa mora sedišče omogočati pravilno pozicijo medenice ter kroženje zraka. Pri izbiri pisarniškega stola je pomembna lahka nastavitev stola v različnih pozicijah in pa nastavitev višine roko naslonov, v kolikor so le-ti potrebni.

Predvsem pa je priporočeno, da  pisarniški stol otroka ne sili v prisilno držo telesa, ampak da se stol prilagaja otrokovemu telesu. Pri sedenju je pomembno, da je hrbtenica vzravnana, trebušna votlina pa malenkostno odprta. Z vsemi omogočenimi nastavitvami, poskrbimo za optimalno prilagoditev pisarniškega stola vsakemu posamezniku.

V podjetju Pisarniški stoli Pivk d.o.o. se zavedamo pomembnosti izbire pri nakupu ergonomskih pisarniških stolov, predvsem pa damo velik poudarek na kvaliteto in tradicijo. Zato vam v naši ponudbi ponujamo različne modele pisarniških stolov, katere uvrščamo tudi v različne cenovne razrede.

 

Posebno oblikovane ergonomske cone pri izbiri premium vrhunskih otroških pisarniških stolih:


 

Nekaj modelov iz naše ponudbe ergonomskih pisarniških stolov:

 

Napisala: Mojca Ferk Dovč

Preprostost detajlov in tanke linije, prvovrstna ergonomija in gladki gibi …

Lažji je stol, lažje je leteti! Ste pripravljeni na vzlet?

Pomembno je, da se osredotočite na mirne harmonične barve ali svetle kontraste. Privoščite si nezemeljsko udobje! Vsak prostor s SPACE je kozmos.

Delovanje SPACE ergonomskega stola:

  • 7 položajev naslona za glavo ustvarjajo maksimalno udobje in oporo v predelu vratne hrbtenice,
  • NAJBOLJŠA nastavitev višine hrbtišča – zagotavlja podporo in lajša napetost v ledvenem delu hrbtenice,
  • nastavitev naklona hrbtišča – zahvaljujoč nastavitvi naklona v 4 fiksacijskih položajih lahko izberete najbolj udoben položaj za hrbtne mišice,
  • nastavitev upora pri nagibu hrbtišča – za sprostitev hrbtnih mišic,
  • prilagoditev višine stola – za doseganje največjega udobja pri sedenju – kot nog pod 90 °,
  • nasloni za roke z nastavitvijo višine – prilagoditev višine naslonjala za roke razbremeni mišično napetost podlakti in zapestja,
  • ergonomija nagiba – podaljšana ledvena opora zmanjšuje obremenitev spodnjega dela hrbta v sedečem stanju,

24 MESECEV GARANCIJE