V prejšnjem blogu smo pisali o izbiri ustreznega pisarniškega stola in smo poudarili pomen kratkih odmorov, ki naj bi bili oplemeniteni z vajami za telo v kontekstu ohranjanja zdravja in dobrega počutja. Delo v pisarni (ali od doma) lahko pomeni dolge ure sedenja in pomanjkanja telesne aktivnosti. Zato je nujno da poleg izbire najboljšega možnega stola, ki nam nudi oporo in udobje, redno telovadimo s ciljem da povečamo raven energije in učinkovitosti, izboljšamo razpoloženje ter preprečimo okorelost mišic.

 

Raztezanje

Raztezanje je preprost in učinkovit način za sprostitev napetih mišic in preprečevanje togosti. Osredotočite se na raztezanje, ki cilja na področja, ki so običajno prizadeta zaradi dolgotrajnega sedenja, kot so vrat, ramena, hrbet in boki. Nekaj odličnih razteznih vaj, ki jih lahko poskusite, vključuje vrtenje vratu, zvijanje ramen, predklone in zasuke v predelu kolkov.

 

Kardiovaskularne vaje

Nekajminutni pospešek srčnega utripa lahko pomaga izboljšati prekrvavitev, dvigniti raven energije in izboljšati razpoloženje. Nekatere enostavne kardiovaskularne vaje, ki jih lahko izvajate tako v pisarni kot tudi doma, vključujejo skoke in tek na mestu.

 

Vadba za moč

Če v odmor vključite nekaj vaj za trening moči, lahko pomagate zgraditi mišično maso in izboljšati splošno telesno pripravljenost. Preproste vaje z lastno težo, kot so počepi in izpadni koraki, lahko izvajate v pisarni, če pa delate od doma lahko temu seznamu dodate sklece in plank. Lahko uporabljate uteži in s tem ojačate roke in ramena.

 

Joga ali pilates

Joga in pilates sta odlični vadbi za izboljšanje prožnosti, moči in ravnotežja. Številne poze lahko izvajate za mizo ali v majhnem prostoru, zaradi česar so idealne za kratke odmore. Poskusite nekaj preprostih položajev, kot je položaj psa navzdol, raztezanje mačke in krave ali položaj otroka.

 

Hoja ali tek

Če imate čas in prostor, lahko s kratkim sprehodom ali tekom po soseski ali dvorišču poskrbite za osvežitev od sedenja za pisalno mizo. Hoja, tek ali hoja po stopnicah pomagajo pospešiti cirkulacijo, izboljšati razpoloženje in zmanjšati stres.

 

Široko paleto naših stolov najdete tukaj, če pa potrebujete nadaljnji nasvet, vam bomo z veseljem pomagali! Samo pokličite na 01 428 90 80 ali 068 628 039 oz. nam pišite na stoli@pivk.si