Se vam zdi nemogoče, da bi vaš otrok sedel pri miru ob učenju ali delanju domače naloge? Opažate, da se otrok pri sedenju na pisarniškem stolu ne drži pravilno ali da že ima težave z držo?

Če sta vaša odgovora DA, vam spodaj ponujamo nekaj nasvetov za nakup ergonomskega pisarniškega stola za vašega otroka ali mladostnika.

Naši otroci in mladostniki  vedno več časa preživijo v sedečem položaju, kar za njihovo rast hrbtenice ni priporočljivo, zato predlagamo izbiro pravega ergonomskega pisarniškega stola. Prav tako je priporočljivo, da otroku doma omogočite pravi delovni kotiček, ki bo urejen  za prijetno učenje in bo otroku nudil prijeten občutek.

Pri izbiri pisarniškega stola je pomembno, da izberete stol, ki je primeren otrokovi ali mladostnikovi višini in teži, ter pazite na ergonomsko obliko. Kdaj je primerno izbrati pisarniški ergonomski stol za otroka? Strokovnjaki pravijo, da je nakup pisarniškega stola priporočljiv od sedmega  leta starosti dalje, oz. ko otrok več časa presedi za pisalno mizo ob učenju. 

Pisarniški stol mora omogočati osnovno prilagoditev teži ter osnovne funkcije za prilagoditev višine, naklona hrbtnega naslona stola, nastavitev roko naslonov. Pri ergonomskem stolu priporočamo izbiro ledvene opore, saj le-ta omogoča podporo ledvenemu delu hrbtenice in s tem posledično lepšo držo skozi odraščanje. Stol naj bo udoben, s posebno oblikovanim sediščem, katero zmanjšuje pritisk na trtico, prav tako pa mora sedišče omogočati pravilno pozicijo medenice ter kroženje zraka. Pri izbiri pisarniškega stola je pomembna lahka nastavitev stola v različnih pozicijah in pa nastavitev višine roko naslonov, v kolikor so le-ti potrebni.

Predvsem pa je priporočeno, da  pisarniški stol otroka ne sili v prisilno držo telesa, ampak da se stol prilagaja otrokovemu telesu. Pri sedenju je pomembno, da je hrbtenica vzravnana, trebušna votlina pa malenkostno odprta. Z vsemi omogočenimi nastavitvami, poskrbimo za optimalno prilagoditev pisarniškega stola vsakemu posamezniku.

V podjetju Pisarniški stoli Pivk d.o.o. se zavedamo pomembnosti izbire pri nakupu ergonomskih pisarniških stolov, predvsem pa damo velik poudarek na kvaliteto in tradicijo. Zato vam v naši ponudbi ponujamo različne modele pisarniških stolov, katere uvrščamo tudi v različne cenovne razrede.

 

Posebno oblikovane ergonomske cone pri izbiri premium vrhunskih otroških pisarniških stolih:


 

Nekaj modelov iz naše ponudbe ergonomskih pisarniških stolov:

 

Napisala: Mojca Ferk Dovč