Izbira pravega pisarniškega stola je ključnega pomena za ohranjanje dobrega zdravja, produktivnosti in splošnega dobrega počutja. Pri izbiri pisarniškega stola si ne pozabite vzeti časa in upoštevati svoje potrebe, da zagotovite pravo izbiro.

Udobje

Izbira udobnega pisarniškega stola je ključnega pomena, da se izognete neudobju, bolečinam in utrujenosti, ki lahko nastanejo zaradi dolgotrajnega sedenja. Udoben stol vam bo omogočil daljše delo brez obremenitve telesa.

Drža

Dober pisarniški stol bo pozitivno vplival na dobro držo, pomagal ohranjati nevtralen položaj hrbtenice in zmanjšal tveganje za nastanek bolečin v hrbtu ter drugih mišično-skeletnih motenj.

Produktivnost

Neudoben stol je lahko moteč in negativno vpliva na produktivnost. Po drugi strani pa vam lahko udoben stol pomaga, da se osredotočite na delo in povečate svojo produktivnost.

Zdravje

Dolgotrajno sedenje na slabo zasnovanem stolu lahko poveča tveganje za razvoj mišično-skeletnih obolenj. Poleg tega lahko negativno vpliva na kronične zdravstvene težave med katerimi lahko omenimo debelost, bolezni srca in ožilja ter sladkorno bolezen. Dober pisarniški stol lahko pomaga preprečiti te zdravstvene težave s spodbujanjem boljše in aktivne drže, ohranitvijo nevtralnega položaja hrbtenice, zmanjšanjem obremenitve mišic spodnjega dela hrbtenice in izboljšanjem prekrvavitve.

Pri izbiri pisarniškega stola je pomembno upoštevati naslednje dejavnike

  • Prilagodljivost: Poiščite stol, ki je nastavljiv po višini, naslonu in naslonih za roke.To vam bo omogočilo, da prilagodite stol svojemu tipu telesa in načinu dela.
  • Ledvena opora: izberite stol z ustrezno ledveno oporo, da zagotovite dobro držo in zmanjšate tveganje za nastanek bolečin v hrbtu.
  • Udobje: Poiščite stol z udobnim oblazinjenjem in materiali, ki dihajo, da vam bo med dolgimi urami dela udobno in hladno.
  • Mobilnost: izberite stol s kolesi, ki vam omogoča enostavno premikanje po delovnem prostoru.

Ker veliko časa preživimo sedeči na pisarniških stolih, je zelo pomembno, da izberemo takšnega, ki bo zagotavljal udobje in produktivnost ter pozitivno vplival na naše zdravje. Naložba v udoben in podporni stol vam bo pomagala preprečiti kronične zdravstvene težave, spodbudila dobro držo in povečala vašo produktivnost pri delu. Temu bo pripomoglo tudi izogibanje dolgotrajnemu sedenju ter kratki odmori izpolnjeni z vajami o katerih bomo pisali v našem naslednjem blogu.

Široko paleto naših stolov najdete tukaj, če pa potrebujete nadaljnji nasvet, vam bomo z veseljem pomagali! Samo pokličite na 01 428 90 80 ali 068 628 039 oz. nam pišite na stoli@pivk.si