Product was successfully added to your shopping cart.
Pokličite za nasvet
01 292 71 79
068 628 039
Pišite nam
stoli@pivk.si
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Pogosta vprašanja

 • Kako primerjati dva izdelka med sabo na spletu?

Pri vsakemu izdelku spodaj je gumbek ''Dodaj v primerjavo'' in ga kliknete, poiščete drugi izdelek, s katerim ga želite primerjati in tudi tam kliknete na primerjalni gumbek. Primerjavo obeh izdelkov boste našli na desni strani, povsem na vrhu spletne strani.

 • Ali si lahko izberemo barvo in oblazinjenja stola?

Pri večini stolov lahko izberete vrsto oblazinjenja (navadno blago, mikrotkanina, blago višje kvalitete ali umetno usnje) in barvo oblazinjenja. Barvne karte si lahko ogledate v rubriki DODATNO - Vzorci blaga in usnja. 

 • Kakšne so prednosti različnega oblazinjenja?

Usnje je naravni material, trpežen, visoko cenjen. Umetno usnje konkurira naravnemu usnju po trpežnosti in prednostjo pri vzdrževanju, lahko se ga čisti tudi mokro krpo. Mikrotkanina .....  blago višje kvalitete.... Navadno blago ....

 • Ali nam lahko preoblazinite stare stole?

Večino starih stolov je možno preoblaziniti. V kolikor želite predračun za preoblazinjenje stola, nam na stoli@pivk.si pošljite nekaj slik stola in vaše želje, v kateri material bi želeli stol oblaziniti. Mi pa vam bomo odgovorili ali je preoblazinjenje možno in koliko bi vas stalo. Običajno je s preoblazinjenjem stola več dela kot z izdelavo novega stola, tako da se vam stolov malih vrednosti ne splača preoblazinit, razen iz ekološkega vidika.

 • Kdaj potrebujete na stolu gumi kolesa?

Gumi kolesa so potrebna na vsakem stolu, ki se uporablja na trdih tleh, kot so parket, laminat in drugi občutljivejši podi.

 • Kakšen stol je primeren za uporabnika?

Ljudje smo po zgradbi različnih višin, dolžin in teže. Najprej se morate vprašati, za koliko ur sedenja potrebujete stol in za kakšno težo. Na podlagi tega je treba izbrati primeren stol, ker so mehanizmi na stolih različnih jakosti. Pozoren je potrebno biti, da je sedež stola globok samo toliko, da se vam ne zareže pod kolena, ampak imate še vedno nekaj prstov prostora med koleni in sedežem. Višina stola se mora prilagoditi višini delovne površine (mize). V kolikor imate mizo višjo in vam noge bingljajo, potrebujete še oporo za noge. Hrbtni naslon stola mora biti v pravi višini, da nudi dobro oporo. Še posebej, če je v hrbtnem delu nastavljiva ledvena opora, mora le ta priti v višino vaše ledvene krivine hrbtišča.

 • Ali otroški stoli rastejo z otrokom?

Večina stolov ima nastavljiv sedež po višini in nastavljiv hrbet po višini, tako da lahko to po potrebi spreminjate in prilagajate. Dokler so otroci majhni, potrebujejo tudi oporo za noge, ker so mize običajno visoke.

 • Kateri stoli so primerni za otroke?

Običajno za otroke svetujemo stole tipa AROS ali ERGO MEDIS, ker niso preveliki in zdržijo otroške obremenitve. Model AROS JUNIOR ima vgrajeno tudi nastavljivo ledveno oporo, ki nudi boljšo oporo hrbtu, vendar ta pride do izraza šele pri otrocih od 10 leta dalje.

 • Kateri je največkrat prodani stol pri vas? 

Med delovnimi pisarniški stoli je najbolj prodajan ergonomski stol v zadnjih letih stol Megabit LO V22.

 • Kateri stol priporočate kot prodajalec? 

Najprej je pomembno vedeti kdo stol potrebuje in kakšen je ta človek po velikosti in teži. V kolikor ste po višini med 160 – 185 cm, vam bi pri sedenju najbolj odgovarjal ergonomski stol MEGABIT LO V22, ker je to najbolj nastavljiv stol v kategoriji pisarniških delovnih stolov. Vsak uporabnik si lahko stol optimalno prilagodi. Sicer pa najbolje, da pokličete za nasvet na 01 428 90 80 ali 041 367 402 ali nam pošljete vprašanje po e-pošti na stoli@pivk.si.

 • Kakšna je razlika med fotelji in delovnimi pisarniškimi stoli? 

Pri foteljih je običajno manj možnosti za nastavitev stola, da bi se lahko vsakemu uporabniku optimalno prilegal. Običajno je nastavljiva višina stola in ročna opirala, redko pa so nastavljivi tudi drugi deli stola kot npr. naslon za hrbet in ledvena opora. Fotelji omogočajo pozibavanja ali blokiranje tega pozibavanja v nekaj pozicijah. Bolj so primerni za delovna mesta, kjer lahko sedite sproščeno, nagnjeni bolj nazaj. Običajno imajo tudi opiralo za glavo. Pri delovnih stolih pa ima vsak stol več možnosti nastavitev, zato so tudi bolj primerni za delo z računalnikom, ker se jih bolj optimalno prilagodi vsakemu uporabniku. Nastavi se lahko tudi naklon sedeža in hrbta. Prilagoditve so odvisne od mehanizma in ostale opreme, ki jo ima stol.

 • Kateri stol priporočate za nakup, če imam bolečine v hrbtu? 

Najbolj se je izkazal stol z nastavljivo ledveno oporo, ki jo lahko nastavite po višini in izbočenosti. V kolikor ste visoki med 160 – 185 cm, vam bi pri sedenju najbolj odgovarjal ergonomski stol MEGABIT LO V22, ker je to najbolj nastavljiv stol v kategoriji pisarniških delovnih stolov. Za ljudi manjše rasti, pa lahko poskusite tudi z modelom AROS XP V76.

 • Kako lahko pri vas naročim stol?
Preko spletne strani, preko e-pošte stoli@pivk.si ali po telefonu 01 428 90 80 ali 068 628 039 ali 041 367 402.
 
 • Kje lahko stol prevzamem?

Stol vam lahko dostavimo s hitro pošto (strošek poštnine je odvisen od števila kosov in teže), lahko pa ga po predhodnem dogovoru osebno prevzamete pri nas, na naslovu Jalnova ulica 49, Ljubljana.

Osebni prevzem v Ljubljani ni možen za konferenčne stole, model IZI in ISO. Osebno jih lahko prevzamete pri našem tapetniku ali pa vam jih dostavimo (poštnina je cenejša od dostave pisarniških stolov, ker so stoli lažji, nakladalni in jih lahko pošljemu več skupaj kot en paket).

 • Kako lahko plačam naročeni stol?
Stol lahko plačate po predračunu na naš TRR pri Delavski hranilnici d.d. SI56 6100 0000 5136 594, s sklicem na številko predračuna. Druga možnost je plačilo z gotovino, kadar stol prevzamete na našem sedežu ali vam ga dostavimo s hitro pošto.